Persoonlijke zaken, er is namelijk meer in het leven dan alleen software engineer zijn.

unfriending

Door Elephtera op zondag 18 juli 2010 16:00 - Reacties (23)
Categorie: Personal, Views: 4.940

Vroeger... toen unfriending nog niet ingeburgerd was voegde ik iedereen die ik kende of ooit had gekend toe aan mijn hyves. Klasgenoten, oud klasgenoten, vrienden, kennissen, vroegere kennissen, vrienden van vrienden etc.

Uiteindelijk zat ik ver boven de 200 vrienden en wist ik niet meer wie wie was of hoe ik mensen kenden. Er zaten mensen die al jaren in mijn vriendenlijst stonden maar die ik al bijna net zoveel jaren niet gesproken had. Toen ik dat besefte ben ik begonnen met unfrienden.

Het probleem is dan hoe je moet unfrienden. Wie gooi je weg en wie houdt je in de lijst. Wie is belangrijk en wie is onbelangrijk.

De mensen onderaan de prioriteiten lijst waren de mensen die ik me niet eens meer herinnerde. Dat waren er een stuk of 20. Daarna kwamen de mensen die ik al jaren niet gesproken had, en waarvan ik niet verwachtte dat ik ze ooit nog zou spreken of dat zij mij ooit nog zouden aanspreken.

Daarna hield het weer even op. Want iedereen die er nog in stond was "belangrijk" en zou mij heel misschien ooit nog wel eens aanspreken of ik hun. Maar uiteindelijk een paar weken later ook van deze lijst weer een aantal vrienden weg kunnen gooien. Ditmaal mensen die ik meer dan een jaar niet had gesproken of oud klasgenoten die ik alleen maar in de lijst had omdat het klasgenoten waren geweest. Ik was nu terug naar ongeveer 120 vrienden.

Na een paar weken weer een slag. Alleen mensen die ik nog wel eens sprak, familie, vrienden en vroeger goede vrienden liet ik erin staan. Er bleven er nu nog een 75 over. Het was nu wel elke keer makkelijker om een hoeveelheid mensen uit de lijst te gooien. Hoe kleiner het aantal vrienden hoe makkelijker het geheel te prioriteren was.

Ook van deze 75 vrienden kon ik vervolgens een boel mensen weggooien, tot er in 3 of 4 kleinere unfriend slagen nog maar 35 mensen over bleven. Een respectabel aantal bestaand uit de volgende soort mensen: Goede vrienden, familie, goede kennissen en een laatste categorie: Mensen die je niet in je lijst wilt, maar die je ook niet kunt verwijderen omdat dat gedoe oplevert.

Bij die laatste categorie moet je denken aan die vervelende oom die elke dag wel een paar doorstuur mailtjes verzend of oude kennissen die elk uur hun hyves vrienden lijst controleren en direct door hebben als je hun verwijderd en dan gelijk een boze mail sturen van he je hebt me verwijderd.

En dan heb je ook nog een heel klein groepje met mensen die je wel in je lijst wilt houden, maar die je het liefst even goed door elkaar wilt rammelen omdat ze zich gedragen als die vervelende oom.

Al met al heb ik nu een mooie lijst, en denk ik dat ik komende tijd nog een stuk of 10 kan verwijderen. Daarmee wordt de stap naar unhyven ook een stuk kleiner. Toch zullen er altijd mensen zijn die ik weinig spreek, maar waar wel de behoefte is om die zo nu en dan aan te spreken (en visa versa) maar waar langsgaan praktisch onmogelijk en bellen weer veel te beladen.

Dus vooralsnog ben ik nog op hyves te vinden. Maar wie weet voor hoe lang nog...

Mama poes wordt geholpen

Door Elephtera op vrijdag 16 juli 2010 12:10 - Reacties (33)
Categorie: Personal, Views: 6.700

Zoals in de vorige blog geschreven was moeder poes ontsnapt. Vandaag is ze dan naar de dierenarts gegaan voor onderzoek, en over een half uurtje wordt ze geholpen. Dan kan ze geen kittens meer krijgen, maar zonder angst gewoon lekker buiten rond lopen. Dan hoef ik niet de deur meer dicht te houden zodat ze binnen blijft.

En omdat ik nog geen tijd heb gevonden om een levensverhaal poezen blog te schrijven met heel veel fotos houdt ik het ook nu bij 1 foto:
2.5 week oud

Net als op de vorige foto zijn ze hier 2.5 week oud. In het echt zijn ze inmiddels 7 weken. Ze worden al groot :)

Aan alle warmte komt een eind ...

Door Elephtera op woensdag 14 juli 2010 14:21 - Reacties (23)
Categorie: Personal, Views: 5.268

... I hope


Ik woon momenteel nog op een ruime studentenkamer in Amsterdam. Een mooie 1 kamer woning van 60 m2 met een de ene kant een deur, en aan het andere eind een dubbel schuifraam elk ter grootte van een deur. Nou denk je die lekker tegen elkaar open te kunnen zetten? nee hoor...

Het probleem doet zich namelijk voor dat de poes krols is en dus niet naar buiten mag. ze heeft net 2 maand geleden kittens gehad, en dat is wel even genoeg. De voordeur kan dus alleen open als de poes in het andere deel van de woning is. En de ramen heb ik open gezet met een plank in de opening. De plank is 1.5 m lang, en dat deel van de woning ligt 1 m boven de grond, dus plank tot buiten grond is 2.5 meter.

Toch is de poes daar vancht rond 5 uur uitgesprongen, ik werd er wakker van en kon haar zo naar binnen roepen (plank even aan de kant). Daarna ben ik verder geslapen, denkende dat ze niet nog een keer die sprong zou maken. Stom natuurlijk, want om 9 uur word ik wakker, weg poes. Maar wel 5 kittens op/in mijn bed.

Ik uit bed op zoek naar de poes, nergens in huis, en ook nergens buiten te vinden. onder alle autos in de buurt gekeken. niks... Ik hoop nu dat ze terug is voor de storm vanmiddag/vanavond. Anders gaat haar een angstige nacht tegemoet.

Een voordeel is wel dat nu de voordeur lekker open kan staan en alles goed kan doorwaaien. De kittens hebben het wat moeilijker, die missen mama poes. Ze gingen nog ongeveer 1-2x per dagen zogen bij mama. Gelukkig eten ze ook brokjes en drinken ze water dus het komt wel goed met hun.

Ik hoop nu gewoon dat mama poes snel terug is, as vrijdag is de bedoeling haar te laten helpen. Het huidige nestje was al niet de bedoeling. Maar ze is toen ontsnapt via de voordeur op t moment dat ik thuis kwam. En toen was het al te laat. En vanaf morgen kan t raam weer dichter, want dan is het weer lekker koel volgens de voorspellingen.

Los van het feit dat de kittens ongewenst zijn (er zijn nog zoveel katten in het asiel!) zijn het wel schatjes van kittens. Inmiddels 7 weken oud. Nog een maandje dan mogen ze weg.

Princess met kittens

De "luxe" senseo

Door Elephtera op zondag 11 juli 2010 13:05 - Reacties (29)
Categorie: Personal, Views: 8.036

Alweer ruim een jaar geleden wilde ik als student een senseo kopen. Telkens die druppel koffie maken als je net uit bed bent is ook niet fijn.

Omdat ik het dan toch goed wilde doen heb ik een luxere senseo gekocht: http://www.coffeeforless.com/images/uploads/senseo%20supreme.jpg
Deze kan kleine en grotere bakkies maken. En ziet er net wat luxer uit dan de normale.

Ik was hier helemaal blij mee, tot ik een keer chocomel wilde maken met deze senseo: onmogelijk. Je kan namelijk niet de normale padhouders gebruiken in de luxe senseo. Je hebt speciale diepere padhouders nodig. En voor chocomel hadden ze die niet.

Uiteindelijk via internet een chocolade padhouder voor de senseo chocolade pads kunnen kopen. Gelijk een espresso padhouder erbij. Prima, lekker chocolademelk, nep-espresso en gewone koffie eruit.

Daarnaast die grotere en kleinere hoeveelheden. Ik gebruik ze eigenlijk nooit. Alleen de grotere hoeveelheid voor mensen die geen dark roast lusten en dan wat slappere koffie wensen. Er zijn namelijk geen pads voor de grotere of kleinere kopjes koffie. Wat heb je dan aan die keus? Niks.

Echter nooit echt problemen verder met de werking, tot een half uurtje geleden. Ik maak een bakkie koffie, komt er geen koffie uit, en wil hij niet meer open. Een 10 minuten laten staan en toen opeens spoot het water eruit. Daarna doorgespoeld en toen kwam er wel een "goed" bakkie koffie uit.

Achteraf gezien had ik beter een gewone senseo kunnen kopen: goedkoper en meer accessoires. Of gewoon een echt koffiezetapparaat, zoals ze die ook in restaurants hebben.