Audio sharing for iOS applications

Door Elephtera op maandag 25 oktober 2010 09:12 - Reacties (7)
Categorie: Software Engineer Related, Views: 3.162

Tijdens het programmeren voor de iPhone/iOS kwam ik een vervelend probleem tegen. Zonder de telefoon te jailbreaken is het niet mogelijk om op een nette manier audio/data te delen.

Data valt nog wel te delen door een NSURL te gebruiken, maar hier zit een limiet op van 256 characters. base64 wil hier nog wel wat mee helpen maar echte data kan niet.

Fotos/videos kun je benaderen via de image picker. het is niet triviaal om de data dan ook te benaderen, maar het is mogelijk.

Audio daarentegen is een heel ander verhaal. Apple heeft een aantal keuzen gemaakt die het delen van audio niet toestaan:
- elke applicatie draait in een sandbox
- de audio/itunes library is niet officieel toegankelijk

Omdat we sandboxed draaien kun je niet de data benaderen van andere applicaties (bijvoorbeeld de dictafoon). Hier ben ik een tijdje mee bezig geweest om een oplossing te vinden.

- Als beide applicaties identiek gesigned zijn kun je de keychain gebruiken, maar ook daar zit een limiet op qua data grootte
- NSUserDefaults, hier kan alleen basale data in (nsxxx zoals nsdata, nsstring, etc) en ook al lijkt dit voor suites bedoeld te zijn, het blijft binnen de sandbox en is dus ook onbruikbaar. Het is eigenlijk alleen bedoeld voor 1 applicatie die zijn instellingen wil onthouden
- NSURL's gebruiken, alleen heb je dan de max 256 character limiet. Dit kan wel gebruikt worden om een applicatie te wijzen op de locatie van bepaalde data
- UIPasteBoard: data kopieren en plakken voor de gehele iphone. Dit klonk veel belovend, werkt ook, maar blijkt een limiet te hebben rond de 5MB. Echter dit is een stuk meer dan de 256 char van een nsurl.

Bij het zoeken in combinatie met de uipasteboard vond ik een project dat zichzelf neerzet als open standard for sharing audio data between applications: http://code.google.com/p/intua-audio-sharing/

Zij bieden een stukje code waarmee de audio in stukken gehakt wordt waarmee de 5MB grens opgelost wordt. De 5 MB limiet blijkt namelijk per uipasteboard item te zijn.
Hun code biedt ook de code om de data weer terug te halen van de pasteboard.

Tot apple in de toekomst misschien wel mogelijkheden hiervoor biedt moeten we moeilijk doen, en kunnen we het beste allemaal dezelfde standaard gebruiken.

uTorrent as a service on windows Vail en

By Elephtera on Sunday 24 October 2010 13:59 - Comments (15)
Category: Software Engineer Related, Views: 6.437

I have been using WHS for some time now, and because I finally had some time I moved to a new server running windows VAIL a.k.a. WHS v2

Installing was easy
Moving the data was easy. (just go to vail, and move the data from the old to the new server in the network environment)

As I now have a server that can use sata disks I wanted to run utorrent on the server
The existing tutorials are for WHS v1 and there is little to find on running custom services on windows server 2008. And even less for the R2 or vail versions.

Because it was so hard to find the easy sollution I wrote this simple blog.

HOWTO install uTorrent as service on Windows 2008/Vail

Install uTorrent as normal user
open an administrator commandline (start - rightmouse on cmd - run as administrator)
enter the following command:

sc \\SERVER create uTorrent binpath= "cmd /c \"path to utorrent\" "

In the default case this is:
sc \\server create uTorrent binpath= "cmd /c \" C:\Program Files (x86)\uTorrent\uTorrent.exe\" "

\\SERVER is the network server location (see sc /?)
uTorrent is the name you want the service to show up with in the service
binPath= "path" (Don't forget the space after the equal sign)

This command will install a new service that runs cmd, which in itself runs utorrent
cmd is closed because it is not a valid service. But because it forked uTorrent it will leave uTorrent running in the background.

After adding the service go to the service configuration and make sure it runs as the user where you installed it. This makes sure it uses the correct settings, including possible web UI settings.

note1. Make sure the webUI uses a non default port, otherwise it conflicts with the Vail webserver. I use 8080.

note2. The service gives a 1053 error. this is because cmd is closed. Check to see if uTorrent runs in the process tab of the task manager

unfriending

Door Elephtera op zondag 18 juli 2010 16:00 - Reacties (23)
Categorie: Personal, Views: 5.021

Vroeger... toen unfriending nog niet ingeburgerd was voegde ik iedereen die ik kende of ooit had gekend toe aan mijn hyves. Klasgenoten, oud klasgenoten, vrienden, kennissen, vroegere kennissen, vrienden van vrienden etc.

Uiteindelijk zat ik ver boven de 200 vrienden en wist ik niet meer wie wie was of hoe ik mensen kenden. Er zaten mensen die al jaren in mijn vriendenlijst stonden maar die ik al bijna net zoveel jaren niet gesproken had. Toen ik dat besefte ben ik begonnen met unfrienden.

Het probleem is dan hoe je moet unfrienden. Wie gooi je weg en wie houdt je in de lijst. Wie is belangrijk en wie is onbelangrijk.

De mensen onderaan de prioriteiten lijst waren de mensen die ik me niet eens meer herinnerde. Dat waren er een stuk of 20. Daarna kwamen de mensen die ik al jaren niet gesproken had, en waarvan ik niet verwachtte dat ik ze ooit nog zou spreken of dat zij mij ooit nog zouden aanspreken.

Daarna hield het weer even op. Want iedereen die er nog in stond was "belangrijk" en zou mij heel misschien ooit nog wel eens aanspreken of ik hun. Maar uiteindelijk een paar weken later ook van deze lijst weer een aantal vrienden weg kunnen gooien. Ditmaal mensen die ik meer dan een jaar niet had gesproken of oud klasgenoten die ik alleen maar in de lijst had omdat het klasgenoten waren geweest. Ik was nu terug naar ongeveer 120 vrienden.

Na een paar weken weer een slag. Alleen mensen die ik nog wel eens sprak, familie, vrienden en vroeger goede vrienden liet ik erin staan. Er bleven er nu nog een 75 over. Het was nu wel elke keer makkelijker om een hoeveelheid mensen uit de lijst te gooien. Hoe kleiner het aantal vrienden hoe makkelijker het geheel te prioriteren was.

Ook van deze 75 vrienden kon ik vervolgens een boel mensen weggooien, tot er in 3 of 4 kleinere unfriend slagen nog maar 35 mensen over bleven. Een respectabel aantal bestaand uit de volgende soort mensen: Goede vrienden, familie, goede kennissen en een laatste categorie: Mensen die je niet in je lijst wilt, maar die je ook niet kunt verwijderen omdat dat gedoe oplevert.

Bij die laatste categorie moet je denken aan die vervelende oom die elke dag wel een paar doorstuur mailtjes verzend of oude kennissen die elk uur hun hyves vrienden lijst controleren en direct door hebben als je hun verwijderd en dan gelijk een boze mail sturen van he je hebt me verwijderd.

En dan heb je ook nog een heel klein groepje met mensen die je wel in je lijst wilt houden, maar die je het liefst even goed door elkaar wilt rammelen omdat ze zich gedragen als die vervelende oom.

Al met al heb ik nu een mooie lijst, en denk ik dat ik komende tijd nog een stuk of 10 kan verwijderen. Daarmee wordt de stap naar unhyven ook een stuk kleiner. Toch zullen er altijd mensen zijn die ik weinig spreek, maar waar wel de behoefte is om die zo nu en dan aan te spreken (en visa versa) maar waar langsgaan praktisch onmogelijk en bellen weer veel te beladen.

Dus vooralsnog ben ik nog op hyves te vinden. Maar wie weet voor hoe lang nog...

Mama poes wordt geholpen

Door Elephtera op vrijdag 16 juli 2010 12:10 - Reacties (33)
Categorie: Personal, Views: 6.981

Zoals in de vorige blog geschreven was moeder poes ontsnapt. Vandaag is ze dan naar de dierenarts gegaan voor onderzoek, en over een half uurtje wordt ze geholpen. Dan kan ze geen kittens meer krijgen, maar zonder angst gewoon lekker buiten rond lopen. Dan hoef ik niet de deur meer dicht te houden zodat ze binnen blijft.

En omdat ik nog geen tijd heb gevonden om een levensverhaal poezen blog te schrijven met heel veel fotos houdt ik het ook nu bij 1 foto:
2.5 week oud

Net als op de vorige foto zijn ze hier 2.5 week oud. In het echt zijn ze inmiddels 7 weken. Ze worden al groot :)

Aan alle warmte komt een eind ...

Door Elephtera op woensdag 14 juli 2010 14:21 - Reacties (23)
Categorie: Personal, Views: 5.422

... I hope


Ik woon momenteel nog op een ruime studentenkamer in Amsterdam. Een mooie 1 kamer woning van 60 m2 met een de ene kant een deur, en aan het andere eind een dubbel schuifraam elk ter grootte van een deur. Nou denk je die lekker tegen elkaar open te kunnen zetten? nee hoor...

Het probleem doet zich namelijk voor dat de poes krols is en dus niet naar buiten mag. ze heeft net 2 maand geleden kittens gehad, en dat is wel even genoeg. De voordeur kan dus alleen open als de poes in het andere deel van de woning is. En de ramen heb ik open gezet met een plank in de opening. De plank is 1.5 m lang, en dat deel van de woning ligt 1 m boven de grond, dus plank tot buiten grond is 2.5 meter.

Toch is de poes daar vancht rond 5 uur uitgesprongen, ik werd er wakker van en kon haar zo naar binnen roepen (plank even aan de kant). Daarna ben ik verder geslapen, denkende dat ze niet nog een keer die sprong zou maken. Stom natuurlijk, want om 9 uur word ik wakker, weg poes. Maar wel 5 kittens op/in mijn bed.

Ik uit bed op zoek naar de poes, nergens in huis, en ook nergens buiten te vinden. onder alle autos in de buurt gekeken. niks... Ik hoop nu dat ze terug is voor de storm vanmiddag/vanavond. Anders gaat haar een angstige nacht tegemoet.

Een voordeel is wel dat nu de voordeur lekker open kan staan en alles goed kan doorwaaien. De kittens hebben het wat moeilijker, die missen mama poes. Ze gingen nog ongeveer 1-2x per dagen zogen bij mama. Gelukkig eten ze ook brokjes en drinken ze water dus het komt wel goed met hun.

Ik hoop nu gewoon dat mama poes snel terug is, as vrijdag is de bedoeling haar te laten helpen. Het huidige nestje was al niet de bedoeling. Maar ze is toen ontsnapt via de voordeur op t moment dat ik thuis kwam. En toen was het al te laat. En vanaf morgen kan t raam weer dichter, want dan is het weer lekker koel volgens de voorspellingen.

Los van het feit dat de kittens ongewenst zijn (er zijn nog zoveel katten in het asiel!) zijn het wel schatjes van kittens. Inmiddels 7 weken oud. Nog een maandje dan mogen ze weg.

Princess met kittens